Bibi Krot

Jurist woonbotenrecht

Juridisch puzzelen en mensen helpen, dat zijn wel de twee drijvende krachten in mij om mijn vak uit te oefenen. Elke dag vind ik het weer boeiend om mensen die een probleem in hun directe woon- en leefomgeving ervaren, bij te staan. Een prettige woon- en leefomgeving is namelijk de basis om goed te functioneren. Dat het omgevingsrecht, en het woonbotenrecht bij uitstek, ingewikkeld is, is voor mij een mooie bijkomstigheid. Ingewikkeld is voor de mensen die wij bijstaan helemaal niet leuk, dat begrijpen we bij HABITAT maar al te goed.

Waarom woonbotenrecht?

Ik ben als kind opgegroeid op een woonschip in de Amstel, een varend schip. Het was een fantastische plek om op te groeien, met veel vrijheid, en in contact met buiten, water en natuur. De woonbotenwereld is over het algemeen een tikje moderner en gewoner geworden, maar die behoefte aan vrijheid en eigenzinnig vorm geven aan je leven herken ik nog altijd bij onze cliënten.
Wat in ieder geval is veranderd, is de regulering van wonen op het water. De regels die gelden voor wonen op de wal, gaan ook steeds meer gelden voor het wonen op het water. Dat heeft nog al wat consequenties voor woonbooteigenaren. Ik zie het als een uitdaging om met ons kantoor en dit platform kennis te delen, zodat woonbootbewoners meer grip krijgen op alle regels waar ze aan moeten voldoen, waardoor er minder geschillen ontstaan. En als er wel geschillen ontstaan, is het altijd mijn doel om tot een goede eindoplossing te komen.

Barry Meruma

Barry Meruma

Bewegen is leven! Dat is mijn levensmotto. Ik ben 57 jaar, ondernemer, altijd lekker actief, doelgericht en betrokken bij mijn omgeving.

Stephanie-Beaufort-woonboot-jurist

Stephanie Beaufort

Zoals de kop van een krantenartikel ooit luidde; ‘Ik ben een echte waterrat’. ...

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Met het gebruik van deze website, stemt u hiermee in.